Afvalophalers lopen wekelijks een marathon.


In België dragen we onze topsporters op handen. Maar voor onze afvalteams hebben we minder bewondering. En toch doen ook zij elke dag aan topsport. Om dat te bewijzen nam Interafval opnieuw Leuvens communicatiebureau Bridgeneers onder de arm. Het resultaat: een campagne waarbij de inspanningen van een team afvalophalers één week lang gemonitord werden. En die cijfers bleken ronduit indrukwekkend. Wist jij dat ze elke week een marathon lopen, 66.000 stappen zetten en meer dan 14.000 Kcal verbranden? Het is dan ook niet voor niets dat Interafval deze Week van het Afvalteam een oproep lanceert om extra hard te supporteren voor jouw afvalteam.

Dat afvalophalers de handen uit de mouwen steken, dat wisten we al. Maar wanneer je de cijfers in de campagnefilm van Bridgeneers ziet, kan je niet anders dan onder de indruk zijn. Want de fysieke parameters van Nader, Sonja en Micha gaven niet alleen aan dat ze dagelijks meer dan 10 km lopen en 13.000 stappen zetten, maar ook dat ze elke ronde bijna 3.000 Kcal verbranden aan een gemiddelde hartslag van 123 bpm. En dat in vaak uitdagende weersomstandigheden. Tel daarbij de tonnen afval die recyclageparkwachters elke dag helpen sorteren en de conclusie is duidelijk: wat het afvalteam presteert, ook da’s topsport.

Met die boodschap lanceert Interafval, met de steun van OVAM en Fost Plus, voor het zevende jaar op rij de Week van het Afvalteam van 14 tot 20 november. De campagnefilm, waarbij de fysieke inspanningen van afvalophalers gedetailleerd gevolgd worden, heeft ook dit jaar één duidelijk doel: de bevolking oproepen om respect te tonen voor het werk van iedereen die instaat voor de afvalinzameling.

De film zal te zien zijn op social media en wordt aangevuld door de oproep van twee Olympische medaillewinnaars om mee te supporteren. Kim Gevaert en Alexander Hendrickx spreken hun bewondering uit en vragen om een sticker op je afvalzak te kleven. Daarnaast zijn radiospots te horen op Radio 2. De zender heeft ook de hele week redactionele aandacht voor de Week van het Afvalteam in de programma’s kick-start en ann&daan.

Website: www.houhetnet.be

De campagnefilm bekijk je hier: https://bit.ly/interafval_campagnefilm

De oproepen van Kim en Alexander vind je hier: https://bit.ly/interafval_social

Have a project in mind? Let’s get to work!