…
Bridgeneers brengt objectieve informatie over 5G met nieuw kennis- en leerplatform

Met de goedkeuring van een wetsontwerp dat de veiling van 5G-rechten regelt, maakt België zich op voor de invoering van de vijfde generatie van mobiele telecommunicatienetwerken. Een online Kennis- en Leerplatform moet objectieve antwoorden bieden op vragen van burgers en bedrijven. In opdracht van de federale regulator BIPT begeleidt Bridgeneers de communicatie en ondersteunt het de expertengroep die haar expertise aan het project verleent.

5G is de vijfde generatiestandaard voor mobiele netwerken en de opvolger voor 4G. 5G is sneller, kent een betere reactietijd en kan meer toestellen, zoals sensoren, verbinden. Een innovatie die naast tal van industriële en maatschappelijke mogelijkheden ook veel vragen met zich meebrengt. Om die vragen zo goed mogelijk in kaart te brengen, zette Bridgeneers een slimme SEO/SEA-campagne op. Daarbij worden zoekresultaten verzameld, geanalyseerd en gebruikt als uitgangspunt bij het formuleren van neutrale antwoorden op de meest gangbare vragen.

Die vragen worden in een eerste fase verzameld op de website over5g.be. Bridgeneers verleent hierbij niet enkel strategische ondersteuning – onder meer met het opstellen van een protocol dat de inhoudelijke medewerking van de experts regelt – maar lanceerde ook de site samen met digitale partner Antenna, en verzorgde een socialemediacampagne via Facebook en Instagram net als een campagne via bannering.

Het project vormt de opstap naar een Kennis- en Leerplatform dat het middelpunt zal vormen voor transparante communicatie tussen overheid en burger.

Alle info op www.over5G.be

Have a project in mind? Let’s get to work!