…

Er is meer natuur in je buurt dan je denkt. En dat geldt zéker voor Vlaams-Brabant. Want je vind er verrassend veel waardevol groen gewoon om de hoek. Het zijn plekken met zeldzame fauna en flora die je alleen daar vindt. Je kan er tot rust komen, herademen en je hoofd leegmaken. En omdat de provincie die topnatuur maar al te graag koestert en versterkt, nam ze communicatiebureau Bridgeneers onder de arm voor een campagne. Resultaat? Vanaf 3 mei ontdekken alle Vlaams-Brabanders de grote Buur Natuur-campagne.

Bij Bridgeneers in het Leuvense weten ze het al langer: een wandeling is altijd een goed idee. Maar hoe fijn is het als je dat ene zeldzame plantje kan benoemen? De zang van de geelgors te herkennen op de Kesterheide? Of weet dat je van die ringslang in Meldertbos geen schrik moet hebben?

Website en app

Dankzij het online platform Buur Natuur dat ze bij Bridgeneers ontwikkelden, kom je het nu allemaal te weten. Op de website vind je dan ook een digitale kaart met de natuurgebieden waarop je kan doorklikken voor meer info. Maar er is meer: dankzij een app op je smartphone krijg je tijdens wandelingen door de gebieden meldingen op bepaalde plekken. Telkens je voorbij een van de bluetoothpunten (beacons) wandelt die er strategisch geplaatst staan, ontvang je interessante weetjes op je smartphone en ontdek je de fauna en flora om de hoek als nooit tevoren.

Zo ontrafelen Vlaams-Brabanders verrrassende natuurgheimen en leren ze hun koesterburen kennen, zoals de wonderlijke vuursalamander of de bonte blauwborst. Op pad gaan in een natuurgebied in de buurt was nog nooit zo plezant.

Website: www.buur-natuur.be

Have a project in mind? Let’s get to work!