…

Hoe zou jij reageren als je ontdekt dat iemand in je directe omgeving pedofiele gevoelens heeft? De meeste mensen gaan door een rollercoaster aan emoties. Van ongeloof, verdriet en teleurstelling tot kwaadheid. Dat was de insteek van de campagne die Bridgeneers en Stop it Now! een halfjaar geleden lanceerden, om naasten bewust te maken dat er ook hulp voor hen bestaat. Want heel vaak durven familie, vrienden of partners hier met niemand over spreken. Om dit duidelijk te maken, werd de campagne in mei gelanceerd met een opvallende actie. Stop it Now! en Bridgeneers stuurden toen een dagboek naar de pers met pakkende getuigenissen van naasten van mensen met pedofiele gevoelens. Dit ging niet onopgemerkt voorbij, de stunt kreeg veel media-aandacht en haalde zelfs het nieuws.

In het verlengde van deze campagne lanceren Bridgeneers en Stop it Now! op 18 november een podcastreeks met gelijkaardige verhalen, in samenwerking met Veerle Segers. De podcastmaker die vorige week nog bekroond werd met ‘Na de Storm’.

In ‘De dag die ik nooit meer vergeet’ getuigen Ilse en Katrien wat je meemaakt, als iemand die je graag ziet zich inlaat met kindermisbruik, fysiek of online. Van de ontdekking tot wat de toekomst nog brengt. Om de anonimiteit te waarborgen, werden de afleveringen ingesproken door stemacteurs. De getuigenissen worden aangevuld met de ervaringen van verschillende experten. Zowel een therapeut, de federale politie, een criminoloog en een klinische psycholoog geven in de podcast duiding bij dit onderbelichte onderwerp.

‘De dag die ik nooit meer vergeet’ wordt niet toevallig gelanceerd op de Europese Dag voor de Bescherming van Kinderen tegen Seksuele Uitbuiting en Seksueel Misbruik. Om de reeks zeker de aandacht te geven die ze verdient, volgt hierop een tweede golf van de socialmediacampagne.

Luister vanaf 18 november naar ‘De dag die ik nooit meer vergeet’ via je Spotify of je favoriete podcastapp.

Have a project in mind? Let’s get to work!