Bridgeneers lanceren met Bart Peeters de corona- vaccinatiecampagne voor de Vlaamse overheid.
Corona zette alles op pauze. Maar hoop zit in een glazen flesje, want de vaccinaties zijn begonnen.
Je laten vaccineren is het beste plan. Zodat het leven straks weer starten kan. De slogan van de campagne is duidelijk: we smachten allemaal terug naar het gewone leven. Maar dat kan pas terug starten als we samen naar groepsimmuniteit evolueren. En dat kan alleen als zoveel mogelijk mensen zich vrijwillig laten vaccineren wanneer ze aan de beurt zijn. Daarom lanceerde de Vlaamse overheid samen met communicatiebureau Bridgeneers een campagne die iedereen moet warm maken om zijn/haar spuitje bij te dragen in de strijd tegen Covid-19.
Veel mensen staan weigerachtig tegenover vaccinatie. Waarom is dat vaccin er zo snel gekomen? Wat zijn de bijwerkingen? Verandert het mijn DNA? Kritisch zijn over vaccinatie mag. Maar de bezorgdheden zijn vaak onterecht. Daarom wil de website laatjevaccineren.be de burger zoveel mogelijk informeren met de laatste nieuwberichten en evoluties en een antwoord bieden op de meest gestelde vragen. Een permanente contentlaag is key in deze campagne.

Jos kreeg als eerste Vlaming zijn vaccin en zette hiermee trots de eerste vaccinatiegolf in de woonzorgcentra in. Affiches en informatieve flyers en fiches werden voorzien voor bewoners en zorgpersoneel.

De meest kwetsbare bevolkingsgroepen worden als eerste gevaccineerd. Het is echter belangrijk dat we ons allemaal laten vaccineren. Want enkel zo kunnen we de mensen die zich niet mogen laten vaccineren beschermen en onze vrijheid herwinnen. Daarom gaat op 4 januari de grote publiekscampagne van start met een televisiespot op alle grote zenders in Vlaanderen. “Omdat uw leven u lief is en ge uw geliefden graag ziet”. Dixit Bart Peeters die de voiceover insprak. De campagne wordt op social media ondersteund met extra animatiespots die zowel willen informeren als motiveren.

De campagne blijft het verdere verloop van de vaccinatiestrategie volgen. Aangepaste communicatieboodschappen en -materialen zullen in de volgende fases gericht ingezet worden naar de doelgroepen die aan de beurt zijn om zich te laten vaccineren.

Meer info op www.laatjevaccineren.be/campagne-covid-19-vaccinatie
Have a project in mind? Let’s get to work!