…
…

De aanpak: een positieve vibe verspreiden die de nieuwsgierigheid opwekt

De toekomst is een mysterie. Maar in de sector van de Chemie en Life sciences krijgt die toekomst vorm. Van de smartphone in je broekzak tot de zonnepanelen op je dak. Van coronavaccins tot nieuwe therapieën tegen kanker. De sector innoveert volop en levert de essentiële bouwstenen voor ons levenscomfort. Deze positieve boodschap vertaalden we in een positieve vibe d.m.v. een mysterieuze look en sound. We gaven de toekomst letterlijk vorm, kleur en klank. De verbeelding wordt geprikkeld en de nieuwsgierigheid gewekt. Gevolg: je wilt er alles over te weten komen tijdens het ontdekkingsweekend.

…

De campagne: The future sounds exciting

Samen met Raygun creëerden we het geluid van de toekomst en onze vormgevers maakten de toekomst zichtbaar met raadselachtige 3D-vormen. Krachtige triggers die de rode draad vormden in onze campagne.

De campagnelijn ‘The future sounds exciting’ versterkte de mysterieuze klank. De toekomst is spannend en tegelijkertijd veelbelovend. Duurzame energie, circulaire economie, Artificiële Intelligentie, ... zullen ons leven steeds meer gaan bepalen. Naast alle andere innovaties die gerealiseerd worden of in de pipeline zitten in de sector van de Chemie en Life sciences. Dat is wat onze campagne moest uitstralen.

In eerste instantie riepen we bedrijven uit de sector via een DM op om deel te nemen aan het ontdekkingsweekend. Nadien creëerden we de website ‘ontdekkingsweekend.be’, waarop alle info over de deelnemende bedrijven, de sector en het ontdekkingsweekend te vinden zijn. Bezoekers konden zich hierop inschrijven en kregen van ons een bevestigings- en herinneringsmail. Iedereen naar deze website leiden om een bezoek te plannen, gebeurde via posters en vlaggen die de deelnemende bedrijven konden personaliseren. Via radiospots in Vlaanderen en Wallonië stuurden we onze boodschap de ether in. En dankzij een partnership met Nerdland (Q-music) klonk die nog luider. Op Spotify versterkten we onze branding en awareness. En wat blijkt: het aantal volledig beluisterde spots lag hoger dan initieel ingeschat. Duimpje!

Daarnaast liep onze social media campagne met banners en statische beelden op Facebook, Instagram, LinkedIn, Google Display en YouTube. Via contentformats op Facebook en LinkedIn werden de deelnemende bedrijven en hun jobmogelijkheden in de spotlights gezet.

…

De resultaten: the results sound exciting too

Nonkel Jos zag dat het goed was. Buurman Mo spreekt nog altijd over wat hij beleefd heeft. Pieter heeft al gesolliciteerd en Silke kiest volgend jaar voor een STEM-richting. Oké, dat hebben we niet exact vastgesteld. Wel dat het ontdekkingsweekend Het Journaal haalde en heel veel persaandacht kreeg.

Met een bereik van 1.179.694 unieke personen, 34.911 clicks en een CTR van 0,67% overtroffen we het vooropgestelde resultaat op Facebook en Instagram. Google Display was goed voor 2.141.787 vertoningen en zorgde dankzij 6.717 clicks voor een CTR van 0,31%.

Een brede doelgroep pikte het weekend op en reageerde positief. Mensen tagden elkaar voor een bedrijfsbezoek en schreven zich in. Hoewel het doel werd vastgelegd op 1.000 inschrijvingen, ontvingen we er 2.408 via het formulier op de website. Gemiddeld zaten we aan een conversiepercentage van 12%. Een zeer mooi percentage dat aantoont dat bezoekers zich eenvoudig konden inschrijven en dat de campagne bij de juiste doelgroep werd aangeboden.

En nu het allerbelangrijkste: het totale aantal bezoekers op het ontdekkingsweekend lag hoger dan vier jaar geleden. Opzet geslaagd!

…
…